Torsdag den 23. september

af Anna Skyggebjerg den 23. september 2010

1

I morges viste Elise mig, at hun havde skrevet to haiku-digte, da hun ikke havde kunnet falde til ro i aftes. Månen havde hængt udenfor hendes vindue, så den og Nordstjernen havde været inspirationskilder. Og haiku-formen havde udøvet sin magi og samlet tankerne.

Jeg blev glad for at høre digtene. Men mest glad for at høre, at hun kender veje, der giver hende Zen.”Zen for mødre” er vigtigt.  Men det er Zen for børn også.

(Har du læst min mini-guide til at skrive haiku? Den er lige her.)

2

Jacob har også sine veje: Jeg hentede ham i klubben, vejret var perfekt og han foreslog, at vi skulle flytte vores eftermiddags-te og læsning ned i haven. Det er jo ikke ligefrem en idé, der vil give hverken ham eller mig en iværksætterpris. Men storhed kan komme i mange former. Et tæppe på en græsplæne i slutningen af september er én af dem.

3

Egentlig ville jeg hellere have sat billeder på at dagens bedste syn, men da jeg så det, havde jeg ikke et kamera: To drenge på omkring 7 år sad under pladsens kastanietræ med en lille bod  – i form af en papkasse – og solgte saftevand til 2 kr. pr glas.  Hvor sødt er det lige? They made my day!

Her er i det mindste et billede af kastanietræet:


Skriv en kommentar