Torsdag den 26. juni

af Anna Skyggebjerg den 26. juni 2014

Ferietips #2: Aftentegninger

 Jeg er en stor tilhænger af ritualer i hverdagen. Ritualer sætter gode rammer, skaber orden i kaos og samler flossede sind. Derfor har vi masser af ritualer i familien. Og jeg har mange ritualer for mig selv.

 Et godt ferieritual, hvis du har mindre børn, er at lade børnene lave aftentegninger. Når I skal til at sætte tempoet ned og gøre klar til sengetid, laver børnene en tegning af noget godt fra den dag, der nærmer sig sin afslutning. Der behøver ikke at være sket noget stort. Det kan være en tegning af hvad som helst: En lækker portion koldskål, en sky eller en bil, der er blevet lagt mærke til.

 Det er en super måde at geare ned på. Og hvad der er endnu bedre: Ritualet med at lave aftentegninger skærper børnenes opmærksomhed på hverdagsting og hverdagsoplevelser. Det lærer dem at se det fantastiske i det almindelige, det smukke i det enkle. Det er ægte Zen!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Kristina 26. juni 2014 kl. 22:30

Ved du hvad, Anna? Dine fine tips kommer på det bedst mulige tidspunkt, for i morgen er sidste vuggestuedag før en hel måneds ferie. Vi skal ikke på rejse, så det er ekstra rart med forslag til hvordan dagene og ugerne kan bruges endnu bedre. Tusind tak for dine gode idéer – de gør en forskel og vil uden tvivl gøre juli måned både sjovere rarere og for både mig, min datter og hendes far!

Knus fra Kristina.

Charlotte 27. juni 2014 kl. 13:22

Kommer der også boganbefalinger til ferien i år…..kh Charlotte

Anna Skyggebjerg 27. juni 2014 kl. 13:49

@Charlotte: Således opfordret…Ja, det gør der!
@ Kristina: Jubi! Det glæder mig, hvis tipsene er til nytte.

Skriv en kommentar