Torsdag den 6. december

af Anna Skyggebjerg den 6. december 2012

Er du begyndt at stresse over julegaver og overtræk på kontoen? Er du begyndt at tænke, at det i grunden ikke giver nogen mening at udveksle bunker af gaver mellem mennesker, som allerede har mere, end de behøver?

I al sin Zen-fyldte enkelhed lyder min opfordring: Hold en jul uden at købe nye ting. Eller i hvert fald med indkøb af et minimum af ting – for eksempel alene til børnene.

Inden du råber, “Ja, det er smadder dyrt, men gaver hører jo julen til!” eller “Nu er der sgu da gået Occupy Wall Street i Zen-mester Anna!”, så hør lige den gode nyhed: Det betyder ikke, at du ikke kan give gaver. Det betyder heller ikke, at du ikke kan få gaver.

 Her er “Hele 3 ting”, der ikke er….ting.  Hele 3 idéer til gaver, som IKKE giver overtræk på din konto og som IKKE bare hobes op i et liv, der givetvis allerede indeholder langt flere ting, end nogen behøver:

1: Giv gaver, der kun hober sig op på hofterne: Kager, marmelader, godter, som du og børnene selv har lavet.

2: Giv din arbejdskraft som gave (børnepasning, rengøring, computerhjælp…).

3: Giv en fælles oplevelse, du arrangerer, som gave. 

Amen!

 

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 6. december 2012 kl. 21:43

Yay!

Randi 6. december 2012 kl. 22:34

Nemlig :-)

Inge 7. december 2012 kl. 10:32

Fantastisk idé!

Hulemor 7. december 2012 kl. 19:15

Vi har for længst droppet gaverne de voksne imellem. Min kæreste og jeg har givet hinanden billetter til en fælles koncert og børnene får for 300 kr.! De har selv været med til at tage beslutningen, fordi de konstaterede: “Vi ønsker os jo ikke noget!”. Min datter sagde selv: “Jeg skal nærmest kigge i reklamer for at finde på noget, jeg ønsker mig Kan vi ikke gemme pengene?”. Så vi glæder os til en hyggelig jul med masser af tid til hygge og råd til en ferie i det nye år :-) God weekend

Anna Skyggebjerg 7. december 2012 kl. 22:57

Godt gået, Hulemor & børn!!
Glædelig jul til hele familien (incl smed og dyr)!!

Skriv en kommentar