Zen Cataldo dag 8, del 2 – En fem-kant?

af Anna Skyggebjerg den 21. november 2009

Annette er forstander her på Zen Cataldo. Hun vil gerne sy en lille patchwork-bold af fem-kanter til en baby. Men hun mangler fem-kanten, for sådan en kan man ikke lige købe i Italien – og hun kan ikke selv konstruere den. Derfor har jeg lovet at spørge alle jer, som jeg ved er kreative:

Kan I hjælpe? Enten med et link til en allerede konstreret fem-kant eller med en pap-skapelon eller lignende?

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Randi Glensbo 22. november 2009 kl. 01:10

Jeg forstår mig ikke meget på håndarbejde, men jeg tror dette link kan bruges:http://www.patchwork-huset.dk/papskabeloner.htm

Anna 22. november 2009 kl. 10:25

Tak, Randi! Også fra Annette.

annette 22. november 2009 kl. 12:13

Med passer og vinkelmåler kan man konstruere en femkant af en hvilken som helst størrelse:
Med passer tegnes cirkel. En streg afsættes fra centrum og ud til periferien (radius). Herefter afsættes ved hjælp af vinkelmåleren streger på periferien hver (360 grader : 5 =) 72 grader. Så kan man, afhængig af cirklens radius lave femkanter i alle str.
Zen findes også i geometrien. Ro, renlighed, regelmæssighed.

Annette Ohl 23. november 2009 kl. 11:01

Kære Randi
Tusind tak – jeg tager fat i vinkelmåler og passer, som jeg sidst brugte i Folkeskolen!
Jeg glæder mig til at skabe ro, renlighed og regelmæssighed – for derefter at indskyde lidt anarki og u-tilpassethed med forskellige ulige lapper stof.

Skriv en kommentar