Fredag den 15. november

af Anna Skyggebjerg den 15. november 2013

En læser spurgte forleden dag, om ikke jeg vil fortælle om min Nødhjælpskasse. Det vil jeg i hvert fald. Og har du allerede hørt mere end nok om den, kan du jo nøjes med at se min nye tatovering…

Min Nødhjælpskasse er Zen in a box. Helt konkret er den en Bali-kurv, som jeg gennem lang tid har fyldt op med ting, som er gode for mig på hårde dage. Ting, som giver mig nydelse og stilner min sjæl. Ting, der gør mig glad.

På hårde aftner er det et helende ritual for mig at sætte mig med min Nødhjælpskasse og fordybe mig i dens indhold.

Hvad der ligger i den? Små ting med stor betydning! Breve fra nogle af jer. breve fra mit forlag. Breve fra mig selv. Breve fra min mor. Digte fra børnene. Servietter fra Verdens Bedste Releaseparty. Te, der dufter af Sydafrika. Bodylotion, der dufter af Madeira. Chokoladepapir, der dufter af Norge. Olie, der dufter af Thailand. Smukke postkort og billeder af steder i verden, jeg drømmer om at se. Og ikke mindst: chokolade og den yndlingsbog, som altid har noget at sige mig på netop den slags dage, hvor man finder sin Nødhjælpskasse frem.

Efter min bedste overbevisning: Alle bør have en Nødhjælpskasse. Og nyde både at fylde den og at fordybe sig i den.

PS: Tatoveringen? Her:

Det er godt, den ikke er permanent, for den vender på hovedet! Der står Be brave + be brilliant. Og jeg har den fra en canadisk kunstner, Kal Baretski.

Skriv en kommentar