Lørdag den 15. december

af Anna Skyggebjerg den 15. december 2012

I dag har Jacob fødselsdag. Han påstår, han fylder 12 år. Men det er bare noget, han siger, for at virke ældre, tror jeg. Det kan umuligt passe. Jeg har jo lige født ham. Jeg kan lige så tydeligt huske…

Vi fejrer ham i dag. Og i mit stille sind fejrer jeg alle de mange mennesker, som har været med på hans vej. Mennesker, som har støttet ham, opmuntret ham og elsket ham. Og uden hvis opbakning, jeg – og hans far – ikke ville have fået den Jacob, vi har i dag: “It takes a village to raise a child.”

Derfor :

Tak til Kitt, vores guide fra Mtb-Tours, som trak Jacob op af sneen forleden dag, da vi stod på ski, mens jeg var optaget af at sikre mine vanter, min hue og min værdighed.

Tak til mormor-Karin, som kom ind i vores liv, da jeg ventede Jacob, og lige siden har været der i lyst og nød.

Tak til bueskytten G, som har åbnet Jacobs hjerte med sin generøsitet.

Tak til damerne hos Boghandleren på Godthåbsvej, som Jacob elsker, fordi de behandler ham på en måde, børn sjældent oplever.

Tak til Altay, vores cykelsmed, hvis værksted Jacob blev indviet i, da han 2 år.

Tak til alle andre, som uegennyttigt har været der og bakket op om min dreng i nu… ja, ok så: 12 år.

Og endelig: Tak fordi jeg stadig har ham. Jeg sender tanker til  de mødre i Connecticut, hvis børn blev revet fra dem i går, for med Maya Angelous ord:

“Each child who has been slaughtered belongs to each of us and each slain adult is a member of our family.”

Jacob 12 år:

{ 8 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 15. december 2012 kl. 13:43

Vi elsker Jacob! <3

AnjaS 15. december 2012 kl. 22:19

Tillykke til Jacob – og til hele hans familie.
Håber i alle har en dejlig dag.

Louise 16. december 2012 kl. 07:52

Et forsinket, men ikke mindre hjerteligt, tillykke med din smukke søns 12 års fødselsdag. Jeg håber, at I havde en helt fantastisk dejlig dag, hvor I fik fejret det mirakel, der kom til verden for 12 år siden :-)

Pia 17. december 2012 kl. 21:12

Hvor er han fin.. Og ja, selv om han vokser fra dig. Fra jer. Så viser hans fine blik, udtryk og væren i særdeleshed, hvor han hører hjemme og stammer fra. Stort tillykke med ham. Sikke en gave!

Ps. Jeg må indvie dig i at jeg mødte maya angelous i usa i november, ikke sådan helt kvinde til kvinde, men næsten. Sikke en karismatisk kvinde.

Anna Skyggebjerg 17. december 2012 kl. 21:14

MANGE TAK for fødselsdagshilsner!
Pia, mødte du Maya Angelou??? Og det siger du først nu, sådan skødesløst og uden detaljer. Fortæl straks mere!

Tina 19. december 2012 kl. 14:39

Tillykke til og med Jacob!!
Kender følelsen af at være sat tilbage til en svunden fortid, fordi vi bare ikke begriber nutiden: min søn er lige fyldt 13 den 11. december – og ham har jeg da også lige født – og leget med togbane med ;-)
Men det er og ham, jeg har samtaler om…verden med og hvis liv jeg til bestandig vil elske at følge – også nu hvor Xbox, thrillers som han ser alene via Netflix og selvstændighed forlængst har fortrængt togbanen. Vi elsker dem jo, børnene, lige der hvor de er nu.

Anette Kristine 19. december 2012 kl. 15:20

Du kan med dine ord altid ramme plet i mig…så jeg tit sidder og drypper ned i cremerne på mit bord. Over helt almindelige ting. Som en fødselsdag. Tak for dig, Anna.

Anna Skyggebjerg 19. december 2012 kl. 23:09

Tak, Anette!
Tak, Tina! Og til lykke med din 13-årige.

Skriv en kommentar