Onsdag den 29. april

af Anna Skyggebjerg den 29. april 2015

Til foredraget i aftes fortalte jeg om nogle af de kvinder, jeg beundrer.

Du kender de fleste, hvis du læser med her regelmæssigt: Forfattere og politikere, som jeg for nyligt skrev på min liste over kvinder, jeg ville invitere til middag, hvis jeg kunne.

I dag er jeg kommet i tanker om en kvinde, jeg ikke fik med på listen og heller ikke fik med i foredraget i går. Om jeg fatter, hvordan jeg kunne glemme Den Sejeste Kvinde På Kloden?!

Den Sejeste Kvinde På Kloden er Diana Nyad. Hun er atlet (og det forklarer måske, hvorfor hun ikke lige har været så langt fremme på min radar som visse andre fantastiske kvinder…)

Hun er den eneste i verden, som har svømmet fra Cuba til Florida (uden hajbur). Det gjorde hun i september 2013. Det tog hende 52 timer. Hun var 64 år. 64, mine damer! Jeg sagde det jo: Den Sejeste Kvinde  På Kloden. 

Diana Nyads selvbiografi udkommer til september. Og den vil blive den første selvbiografi, jeg læser. 

Mens vi venter på den, kan vi nyde Diana Nyads TED Talks. Der er flere, men hvis du kun har et kvarter, ville jeg begynde med nedenstående. Som faktisk handler om én af de gange, hvor det ikke lykkedes at svømme fra Cuba til Florida, fordi Nyad undervejs blev angrebet af meget giftige brandmænd.

Skriv en kommentar