Tirsdag den 30. august

af Anna Skyggebjerg den 30. august 2011

Råd #3 af mine 10 bedste råd til et mere harmonisk familieliv:

 Øv dig i at værdsætte det smukke i det dagligdags. Der er faktisk et Zen-potentiale i rutinerne: at lægge vasketøj sammen, smøre madpakke og ….

 Det er helt bevidst, at jeg skriver, du skal “øve dig”. For mig har det i hvert fald været nødvendigt. Jeg er ikke opdraget til at være sådan en, der ser vældig positivt på alting. Nærmest tværtimod. Så jeg har måttet træne mig selv til at få øje på alt det gode og ikke føle, at  jeg var overfladisk over at nyde tilsyneladende småting.

Der er særligt én ting, der har hjulpet mig meget: Jeg begyndte at skrive taknemmelighedsdagbog, altså hver aften  – eller hver anden – at skrive fem ting ned, som jeg var taknemmelig for ved den dag, der næsten var gået. Store ting og (som regel) små ting. Det blev en revolution i mit liv, fordi det lærte mig, at indstille blikket og hjertet på de små ting, på Zen i hverdagen. At skrive taknemmelighedsdagbog lærte mig at værdsætte det smukke i det enkle og dagligdags. Det lærte mig at ”alt, hvad jeg har, er alt, hvad jeg behøver”. Og det er en FANTASTISK erkendelse.

PS: En taknemmelighedsdagbog behøver jo altså ikke at være en klassisk dagbog…

{ 1 trackback }

Taknemmelighedsdagbog « livet på vestegnen
19. september 2011 kl. 09:15

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Anette 31. august 2011 kl. 09:45

I like !
Det er præcis det jeg også gør hver dag. Skriver det ned i min Gratitude journal på iPhonen eller blot giver mig selv 5 minutter til at reflektere over dagen … tænke på alle de gode ting som dagen har bragt. Det er en rigtig god øvelse.
For nogle mennesker kan det måske være svært i starten, men tro mig … der går ikke mange dage, før man bare skriver løs om alle de gode ting som man kan være taknemmelig for !
TAK for et dejligt indlæg :-) God dag til dig og dine

Halkjær 31. august 2011 kl. 11:02

Hvad er det for en smart APP??? :-)

Hulemor 31. august 2011 kl. 11:22

Kære Anna.
Jeg er ikke kommet i gang med den slags dagbog endnu (men har købt en lille notesbog til formålet).
Derimod har jeg lavet et andet lille aftenritual- kraftigt inspireret af din bog – der virker glimrende mod søvnløshed. Lige inden jeg skal sove, bliver jeg nemlig ofte overvældet af urolige tanker. Uspecifikke tanker om sygdomme, ubehageligheder, økonomi bl.a bl.a – alt det, der kan ramle i et liv. Som barn elskede jeg at lægge mig til at sove – i tillid til verden. Og sådan vil jeg gerne have det igen.
Derfor har jeg indført ritualet “taknemmelighedsrefleksion”. Jeg tænker min dag igennem og fokuserer på fem gode ting, der er sket. Det giver glæde i stedet for ængstelse – OG – jeg opnår som regel en rolig fornemmelse af, at det meste af det hele faktisk er godt. Jeg har helt bestemt fået en bedre nattesøvn, og ovenikøbet er jeg i bedre humør, når jeg vågner. Det er faktisk hele tre ting ;o).

Anna Skyggebjerg 31. august 2011 kl. 15:38

Halkær, jeg ved faktisk ikke, hvad det er for en app.
Er der ikke nogen af jer med iPhones, der kan finde ud af det?

Halkjær 1. september 2011 kl. 10:43

Åh, er det kun en Iphone-ting? Jeg har “bare” en telefon med Android…

Halkjær 2. september 2011 kl. 11:23

Har fundet en I Journal på Android, som ser ud som om den er ganske glimrende til formålet. :-)

Skriv en kommentar