Torsdag den 26. januar, del 2

af Anna Skyggebjerg den 26. januar 2012

Næsten hele mit liv har jeg savnet at have et forbillede, der kunne hjælpe mig med at finde vej. Derfor er jeg så meget desto gladere for, at Jacob har hele to: Den ene er i levende live, nemlig hans nye ven bueskytten. Den anden er fiktiv, nemlig titelpersonen i Jacobs yndlingsbog, Udvalgte værker af T.S. Spivet. T.S Spivet er én, Jacob kan identificere sig med, “for han går også i strikket slipover og ka’ li’ at undersøge ting”. 

Jacob har læst bogen færdig her på ferien – og vi har hørt MEGET om T.S. Blandt andet har vi fået oplæst T.S. Spivets  liste over, hvad der karakteriserer en voksen. Jeg synes godt, den kan tåle at blive delt her på bloggen, hvis der skulle være en enkelt bloglæser, som måske er blevet lige lovlig voksen i det og trænger til at blive mindet om det:

Man var voksen hvis man

1: Tog sig en lur uden grund.

2. Ikke glædede sig til jul.

3: Var meget bange for at miste hukommelsen.

4. Sled i det med sit arbejde.

5: Gik med læsebriller i en snor om halsen, men ofte glemte, at man gik med læsebriller i en snor om halsen.

6: Sagde, “Jeg kan huske, da du ikke var større end som så”, og så rystede på hovedet og lavede “Jeg er så ked af det, for jeg er rigtig gammel, og jeg er stadig ikke lykkelig”-udtrykket.

7: Betalte indkomstskat og godt kunne lide at blive vred og tale om, “Hvad Helvede de lavede med alle éns penge.”

8:Godt kunne lide at drikke alkohol foran fjernsynet alene hver aften.

9: Nærede mistillid til børn og deres bevæggrunde.

10: Ikke blev begejstret over noget som helst.

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Randi 26. januar 2012 kl. 10:22

Hm – jeg er muligvis slet ikke så voksen, som jeg gik rundt og bildte mig ind :-) Heldigvis!

Helle 26. januar 2012 kl. 10:47

Food for thought!

Louise T. 26. januar 2012 kl. 11:01

Det lyder lige som en bog for min ældste :-D

Annamette 26. januar 2012 kl. 11:39

Jacob er mit forbillede.

Liselotte Vejborg 27. januar 2012 kl. 11:10

Ahem … gælder det med læsebrillerne også, hvis de sidder oppe i håret????

Skriv en kommentar