Torsdag den 2. juli

af Anna Skyggebjerg den 2. juli 2015

I morgen tager jeg på ferie.

Huset bliver overtaget af andre, som nyder haven og passer på Chilli. Asger skal med sin feriefamilie til Sverige. Han skal lære at sidde stille i en lille motorbåd. Og så skal han på vandretur med sin rygsæk på, så han selv kan bære vand.

Vi andre skal i sommerhus. Vi skal sidde og nyde udsigten til bjerge, og vi skal læse bøger, gå ture og snakke om Elises fremtid. Det, der er lidt specielt, er, at vi på gåturene møder giraffer, antiloper, zebraer og vortesvin. For sommerhuset ligger i Sydafrika. Det er også lidt specielt, at man kan nyde bjergene fra en jacuzzi – og at en mango koster en krone. 

Jeg har fundet de her bøger frem, men må vist lige en smut omkring boghandleren også:

1: John Williams, Butchers Crossing. Jeg er 75 sider inde i den. Det er (på nuværende tidspunkt) en western, men en umådeligt velskrevet western. Og jeg vil stort set læse hvad som helst, når bare det er skrevet udsøgt godt. Enhver, som har læst John Williams’ Stoner ved, at han er en mester.

2: Mary Oliver, Blue Horses. Det er min yndlings digtsamling, og jeg har læst den flere gange. Men jeg kan ikke undvære den i tre uger.

3: Alice Munro, Væk. Alice Munro er  ”verdensmester i noveller.” De handler om kærlighed og svigt, ofte uden den store handling på overfladen, men med dramaer under den.

 

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal læse i ferien, er her et link til et indlæg med boganbefalinger, jeg skrev sidste år. Siden er der naturligvis kommet nye yndlingsbøger på listen. Blandt andet den her, som jeg allerede har skrevet om:

 

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

A+K/VenterPaaVinBlog 2. juli 2015 kl. 18:40

Skønt med sommerhustur, familiehygge er det bedste.

-Anne

Skriv en kommentar